Visie

Visie

Gezinshuis Koningshuis

logo koningshuis kleinIn augustus 2012 zijn wij van start gegaan met ons gezinshuis Koningshuis. In oktober kwam de eerste al bij ons wonen en in december 2012 volgde de tweede. Zij kunnen/mogen niet meer thuis wonen vanwege verschillende omstandigheden. In 2013/2014 wilden wij uitbreiden, want we hadden nog een plek. In 2014 is er een puber bijgekomen een meisje kwam ons vergezellen. In het jaar 2016 is er nog een meisje bijgekomen en iets later in 2016 ook nog een jongen. Nu zijn er in het gezinshuis drie jongens en twee meiden.

In het gezinshuis Koningshuis vangen wij kinderen op die niet meer thuis kunnen/mogen wonen. Door omstandigheden thuis of door factoren in het kind zelf.

IMG-20150507-WA0028
Wij vinden het belangrijk dat kinderen die geen eigen thuis kunnen hebben bij hun eigen ouders, opgevangen kunnen worden in een veilige gezinsplek. Daarnaast vinden we het van groot belang dat auditief beperkte kinderen terecht kunnen waar zij begrepen worden en waar geen miscommunicaties ontstaan. Daardoor kunnen zij sociaal-emotioneel groeien en zelfvertrouwen opbouwen. Dit is de reden waarom wij ons huis hebben opengezet, zodat wij deze kinderen die geen thuis hebben een thuis geven.