Gekke jaren.

Hoe we de tijd doorkwamen?

schedule 28 nov 2023
bookmark_border Over ons
create

Zo, dat was wat die jaren. Wat was het hard werken, pittige tijden, maar ook wel lekker om niet elke dag vroeg op te hoeven.
Toen in maart 2020 de Coronatijd begon, hadden wij wel wat mazzel. We konden wat meer uitslapen, we hoefden niet te stressen voor school, sporten en vriendjes. Annemarie, hoogzwanger, vond dit wel lekker relaxt.
In april 2020 is ons kleine mannetje, Nathanaël, geboren en hebben we met zijn allen kunnen genieten van dit mannetje en de tijd met ons allen thuis.

Rond 9:00 begonnen de lessen, daarvoor lekker ontbijten en daarna het zelfstandige huiswerk doen wat de kinderen en jongeren hadden gekregen. Maar naarmate de tijd verstreek werd het lastiger, kribbiger, ongezelliger met elkaar binnen in 1 huis. De pubers waren het zat.

Wij hadden een oud-stagiaire die verder was gaan studeren voor een HBO opleiding, maar ook al die college zalen gingen dicht. Zij gaf aan; ik kan wel komen helpen, daar waren we heel erg blij mee, zij heeft ons bijgestaan vanaf maart/april 2020 tot juni 2020. Dat heeft veel verlichting gegeven.

Buiten spelen, heerlijk even rondjes rennen, een wandeling door het Bentwoud. Onze geliefde oud-stagiaire ging met de kinderen op pad en de jongeren gingen zelf sporten buiten en kwamen na een tijdje weer terug, maar er was echt een behoefte om er op uit te gaan.

In mei en juni werden de regels wat versoepeld en konden de jongeren weer wat meer weg, naar familie of naar vrienden. 
In de zomer van 2020 zijn we thuis gebleven, omdat we de kleine hadden en het veel werk was om voor iedereen alles te regelen omtrent QR codes enzo. We hebben in de zomer van 2020 veel uitstapjes gemaakt, lange tijd konden we er niet op uit. Dit was een welkome afwisseling.
Duinrell, Efteling, suppen, boerderij het Geertje veel dingen gedaan en het heel gezellig gehad.

We hebben ook een aantal keren corona gehad, daardoor waren we
weer met zijn allen thuisgebonden.
Ook hebben we geprobeerd, als er 1 of 2 ziek waren, deze op een andere locatie te zetten, zodat de rest niet ziek werd. Er werd wel minder ziek,
maar die staken de rest dan weer aan. Ach ja, het was een bizarre situatie waar we met zijn allen in zaten.

In november 2020 ging Jonathan werken bij de jongeren op school. De directeur had al vaker aan hem gevraagd of hij niet wilde komen werken. Dit werd vaker beantwoord met nee, maar nu ging Jonathan ervoor.
De jongeren vonden het soms wel raar dat Jonathan bij hen op school was, maar het wende ook wel weer snel.
Lekker het huis uit en wat gaan doen!

2021, soms weer binnen, soms weer geen regels, dat af en aan, werden ze gek van. Maar uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen.

Nu is het al weer 2023 en zijn we al enige tijd zonder regels, het leven is weer begonnen!