Testimonials

Het leven in gezinshuis Koningshuis

Het leven in het Koningshuis is, leek voor mij in het begin een grote chaos. Vijf kinderen, twee gezinshuisouders en soms familie en vrienden over de vloer. Een drukke bedoeling dus. Mijn ervaring in het gezinshuis was prettig, ik heb van dichtbij mee mogen maken hoe Jonathan en Annemarie de kinderen helpen, begeleiden, opvoeden, maar ook hoe zij gezellig en sociaal met de kinderen zijn. Het gezinshuis is voor de kinderen echt een plek om te groeien, ontwikkelen, fouten te maken, maar ook om deze weer recht te zetten en er van te leren.

De dagen in het gezinshuis zijn druk. Dag in dag uit… waar de ene gezinshuisouder een kind aan het begeleiden is met een taak/activiteit, was de andere gezinshuisouder wel weer met een kind naar de dokter, orthodontist, kapper, winkels, sport en ga zo maar door… De dagen vliegen aan je voorbij.
Nu ik een heel jaar hier in het Koningshuis heb door mogen brengen, ben ik er achter gekomen dat het een grote, mááár ook een hele gezellige en georganiseerde chaos is. En buiten dat, een hele liefdevolle plek voor de kinderen.
Groeten Danique

Danique, de stagiaire van 2016/2017

Toen ik begin augustus begon met mijn stage hier, in het gezinshuis Koningshuis, wist ik niet zo heel goed wat ik zou moeten verwachten. Ik had toch een beetje het idee dat ik zou binnendringen in een gezin en zou dat wel goed gaan? Met onder andere de gebarentaal waar ik niks vanaf wist en de verschillende gedragsproblemen van de kinderen? Al snel kwam ik er achter dat ik me daar geen zorgen over had hoeven maken. Natuurlijk is het op het begin allemaal wat onwennig, maar het zijn kinderen en die vragen wel of je een spelletje wil doen of mee naar buiten gaat waardoor het contact met hun automatisch wordt opgebouwd. Verder wordt er voortdurend om je heen gebaard, waardoor je vanzelf gebaren gaat herkennen en anders kom je met pen en papier al heel ver. Daarbij kreeg ik een aantal gebarentaal lessen van Annemarie en hielpen de kinderen ook goed als ik een woord verkeerd of helemaal niet gebaarde.
Ondanks dat de kinderen allemaal hun eigen geschiedenis en ‘problemen’ hebben, lijkt het in zekere zin een doodnormaal gezinnetje. De kinderen gaan naar school, spreken af met vriendjes, sporten, vieren hun verjaardag, gaan op vakantie, spelen spelletjes met elkaar en leven eigenlijk gewoon hun leven net als elk ander kind. Ze voelen zich op hun gemak en mogen zijn wie ze willen zijn. En dat is te merken aan de sfeer in huis. Ik heb dan ook veel kunnen lachen met de kinderen, Annemarie en Jonathan, maar ik heb ook veel kunnen leren door de begeleiding en feedback die ik kreeg. Ik kijk dan ook met plezier terug op de afgelopen 10 maanden dat ik hier stage heb mogen lopen.”

Sabine

Sabine, stagiaire in het Koningshuis

Mijn tijd in het Koningshuis.

Toen mij gevraagd werd om het koningshuis te beschrijven overviel mij het gevoel van geborgenheid, warmte en vooral liefde. Met dat gevoel ingedachte deel ik graag de ervaring, momenten en activiteiten die ik in en met het koningshuis heb mogen beleven.
IMG_3065
IMG_7972
Het is wel zo eerlijk om te vermelden dat ik ook al voor de start van het koningshuis een vriendschappelijke band had opgebouwd. Als vriendinnen, luisterend oor en natuurlijk voor de lol en gezelligheid. Ik heb het koningshuis vanaf de fundering meegemaakt, om uit te zien groeien tot een liefde vol thuis.
Door de onafgebroken betrokkenheid was de stap naar meer snel gemaakt. Als vriendin van de familie ben ik in de gelegenheid geweest om in de zomer van 2014 Frankrijk met hen allen door te brengen. Zwemmen, schilderen, lachen en plezier beleven wisselde elkaar af.
WP_20140730_15_15_23_Pro IMG_7888 IMG_7885 IMG_3109
Samen sushi maken of de barbecue aansteken, niets was te gek.
Ook tranen werden gezien en besproken. Er werd niet alleen van elkaar maar ook met elkaar geleerd en gedeeld. Dus als ik in enkele woorden het koningshuis kan beschrijven dan zou dat zo zijn:
Een liefde vol thuis waar voelen en er mogen zijn wie je bent voorop staan. Waar je vooral niet alleen maar samen bent.

Lisette  IMG_7918

Een vriendin over ons